Få indstillet dine teleskoper under de rette forhold

18 december 2019
Anders Lundtang Hansen
Få indstillet dine teleskoper under de rette forhold

I denne artikel skal vi se nærmere på noget så konkret som, at du gerne vil se på stjerner, himmellegemer, planeter med videre med dine teleskoper, som du har købt på www.kikkertland.dk

Det giver nok sig selv, at du skal bruge den slags teleskoper af nogle forstærkede kikkerter om natten, da man her har de bedste forhold til at se de ting, man gerne vil opdage på nattenhimmelen, så solen ikke blænder.

Aller bedst er det jo de dage, hvor man kan begynde tidligt om aftenen, hvis det bliver tidligt mørkt på året, selvom det så kan være koldt, hvis man skal have et vindue åbent eller ligefrem befinder sig udenfor.

Endvidere skal man helst være et sted, hvor der ikke er for meget støj i form af belysning fra boliger, skilte med videre, og kan man komme højt op for at rette kikkerten mod himmelen, så er det også optimalt.

– Men hvordan ved man så, hvad man skal kigge efter?
– Og er det overhovedet den rette dag på året?
– Eller har man intention om at følge en formation på himmelen flere dage i træk?

Se, det er her, du kan takke de gamle læremestre for, at de nedskrev deres observationer, som vi til stadighed bruger specielt for amatøren, der ikke har samme teleskoptiske muligheder, som de store forskere har.

Faktisk kan de teleskoper, som du kan købe ved bemeldte hjemmeside se længere, end hvad nogle af de flere hundrede år forhenværende forskere kunne yde med deres daværende teleskoper.

Men det var trods alt med deres observationer, at man fik nedfældet de første tegn på planeter og kunne regne ud, hvordan stjernerne bevægede sig – det vidste endda mange tidligere folkefærd, som ikke var i kontakt med hinanden.

Så du skal faktisk ikke længere end bare en søgning på nettet eller låne en bog på biblioteket om at bruge en stjernekikkert, at du kan komme i gang med at observere nattehimmelen.

Flere Nyheder