Gode måder at transportere og stable havefliser på

27 august 2020
Anders Lundtang Hansen

Det er et udsøgt syn, når man endelig ser på den kreation, man har fået lavet, når man endelig er færdig med at lægge havefliser, om det så var til en indkørsel, en gårdplads, en terrasse eller et helt andet sted, hvor man gerne ville have lagt fliserne.

Måske har man endda flottet sig og gået efter nogle fliser, der havde et flot mønster i sig, selvom det var lidt sværere at sammensætte end de almindelige rektangulære.

Men du havde erfaring med at lægge havefliser, så du tænkte, at du gerne ville give dig i kast med et lidt mere omfangsrigt projekt denne gang, og du havde da heldigvis lidt hjælp til rådighed, så du kunne bruge nogle fridage, aftener og weekendage på at lave det.

Dog kunne du godt mærke, at du begyndte at få lidt ondt i ryggen af alt det arbejde, og du skød det ellers til side med, at det var fordi, du så tit var nede at måle og tjekke efter, at fliserne endte med at ligge korrekt, men som du begyndte at tænke dig om, kunne du godt se, at det drejede sig om, hvordan du – og de andre hjælpere – bar på fliserne.

Derfor skal man gerne få dem leveret til ens dør, så man ikke skal slide med at hente dem selv. Når de så ankommer, så må de gerne blive stablede, så de for det første ikke fylder så meget, og man ikke skal bøje sig håbløst ned hver gang for at få en haveflise op.

Når man så skal løfte dem og bære dem rundt, så tag ikke flere, end hvad du kan bære og overskue. De skulle nødigt falde nede undervejs.

Og husk nu at løfte korrekt i kroppen, når du skal ned at hente dem og sætte dem af igen.

På den måde skåner du din krop i længden. 

Flere Nyheder