Hvad sker der under hypnose?

26 juli 2019
Astrid Pedersen
Hvad sker der under hypnose?

Måske har du hørt om mennesker, som brugte hypnose med stor succes som et led i en rygestop strategi, eller til at komme af med eksempelvis flyskræk eller eksamensangst. Forklaringen på, hvorfor hypnose er så virkningsfuldt i denne sammenhæng skal findes i selve metoden.

Når du sætter dig i stolen hos en hypnotisør, vil han eller hun tale dig ind i en tilstand, som kaldes trance. Trance ligner den tilstand, som opstår når vi lægger os til at sove, lige inden søvnen indtræder. I denne tilstand er underbevidstheden tilgængelig for hypnotisøren, som således kan tale direkte til denne uden at skulle igennem lag på lag af bevidst anlagte forsvars strategier, som beskytter vort skrøbelige sind til hverdag.

Hvorfor skal jeg prøve hypnose?

Alle, som har et forsæt om at ændre på deres livsstil og handlemønstre, kan have stor glæde af hypnose. Med hypnose kan du opleve hurtige og effektive fremskridt i den proces, som skal lede dig hen imod dit mål. Uanset om du ønsker et varigt rygestop, et permanent vægttab og en sundere livsstil, eller måske et højere selvværd, kan hypnosen hjælpe dig med at finde motivationen og dine indre ressourcer.

Når hypnotisøren som nævnt oven for ”skyder genvej” til dit ubevidste sind under trancen, planter han eller hun så at sige et frø i din underbevidsthed. Dette frø vi spire og gro, og være med til at ændre dit livssyn og dine tankemønstre – og dermed dine handlinger og din adfærd. Du vil opleve, at du får nemmere ved at tage de rette beslutninger, og ikke bevidst opsøger situationer, som udfordrer din beslutning.

Hypnose kan således være en rigtig stor hjælp på vejen mod en mere hensigtsmæssig livsførelse, som ikke er begrænset af angst, tvangsmæssige handlinger og negative tanker.

Du kan læse mere, og booke tid til din første hypnose session, på aagaard-psykoterapi.dk

Flere Nyheder