Kom ud af dit kokainmisbrug med hjælp fra et misbrugscenter

07 april 2021
Astrid Pedersen

Er du eller en du har kær bruger af kokain? Så kan du med fordel læse med her.

Hvad er kokain?

Kokain er traditionelt set et meget anvendt ”party drug”. I visse kredse er det uhyre populært at tage kokain for at kunne feste igennem. Da kokain historisk set har været utroligt dyrt i anskaffelse har stoffet hidtil været forbeholdt de rige jetsettere, og betragtes som ”finere” end andre hårde stoffer som for eksempel heroin eller amfetamin. Men tag endelig ikke fejl. Kokain er lige så farligt og afhængigheds skabende som alle de andre stoffer i denne kategori

Hvordan virker kokain?

Kokain er en særdeles kraftig stimulans som påvirker central nervesystemet på en måde som løfter både humøret og energi niveauet hos den som indtaget stoffet. I modsætning til eksempelvis heroin, som kan virke sløvende og euforiserende, virker kokain både opkvikkende og skærpende.

Når man indtager kokain kan man føle sig høj – men ikke helt på samme måde som når man ryger hash eller pot. Kokain giver en intens rus som øger pulsen og får blodtrykket til at stige samtidig med at vejrtrækningen bliver hurtigere. Man kan komme til at føle sig opstemt og selvsikker. Mange mennesker, som har prøvet kokain, beretter om en følelse af uovervindelighed, glæde og masser af energi. Men man kommer lige så hurtigt ned igen, hvorpå man har grundlag for at oparbejde et kokainmisbrug.

Hvordan opstår et kokainmisbrug?

Misbruget af kokain opstår i det øjeblik hvor kokain går fra at blive et festligt indslag til en hverdagsforeteelse. Dette sker desværre meget hurtigt idet tolerans opbygges på utroligt kort tid. Det betyder at du pludselig skal bruge endnu mere kokain for at opretholde et funktionsniveau. Og pludselig kan du ikke gennemføre en normal hverdag uden et vist kvantum kokain.

Du kan læse om behandling af kokainmisbrug på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder