Rejselysten er vendt tilbage

22 august 2021
Didier Larsen

Rejselysten er vendt tilbage

Nu er danskernes rejslyst endelig vendt tilbage. Efter omkring to års nedlukning af vores samfund og dertilhørende frygt for stortset alt  uden for vores hoveddør, så er verden endelig begyndt at åbne sig igen. De større danske rejsebureauer melder også ud nu, at der er begyndt at komme gang i rejsebookningerne igen.

Jeg har stort set rejst over hele verden. Jeg har været på alle kontinenter – både nord og syd for ækvator. Efter lockdown har jeg dog genopfundet min store passion for Europa, og mit absolut yndlings rejsemål i Europa er uden tvivl den smukke spanske storby, Barcelona.

Barcelona

Barcelona kalder jeg for Spaniens perle. Når jeg rejser til Barcelona, så er det særligt to forhold, som jeg vægter højest, og det er sport- og kulturoplevelser. Når det gælder sport, så kan man opleve alt fra fodboldrejse til fc barcelona, cykling og surfing. Hver at nævne i forhold til sport, det er, at Barcelona faktisk er en olympisk by. Bynen var tilbage i 1992 vært for OL. For at vende tilbage til fodboldrejse til fc barcelona, så er det også værd at nævne, at byen faktisk har to store fodboldhold i den aller bedste spanske liga, ‘La Liga’. Mest kendt er naturligvis storklubben FC Barcelona, som indtil for ganske kort tid siden havde den argentinske verdensstjernen Lionel Andrés Messi samt danske Michael Laurdrup, der brillerede på det katalanske hold op igennem 1990’erne. Og derudover er der også den mindre kendte klub ‘Real Club Deportivo Espanyol’, som dog ikke historisk set har haft lige så mange store profiler i klubbne. Udover fodboldrejse til fc barcelona, så kan men nyde andre sportsgrene, som byen også er kendt for. Storbyen er nemlig også kendt for at have både gode håndbold og basketball-hold. 

Udover de store og smukke sportsoplevelser så svigter Barceloner heller ikke, når det gælder gastronomiske oplevelser. Her kan jeg anbefale det verdenskendte marked ‘La Rambla’, som er kendt for råvarer fisk, frugt, kød og grønt. Man skal dog være opmærksom på gandens tricktyve, der til tider kan være ret aggressive. 

Flere Nyheder