Tips til at vælge den rette eyeliner

13 april 2021
Astrid Pedersen

Vil du gerne fremhæve dine smukke øjne til både hverdag og fest? Så bør du investere i en lækker eyeliner.

Hvad er en eyeliner?

En eyeliner er et kosmetik produkt som anvendes til at fremhæve øjnene. Dette gøres ved at lægge en farvet – for det meste mørk, altså sort, brun eller koksgrå – kant på øjets øvre og nedre låg, helt tæt til øjenkrogen.

Med en eyeliner kan du skabe et dramatisk look, for eksempel i form af de velkendte smokey eyes eller flotte katteøjne. Du kan også åbne øjet hvilket gøres med en lys eyeliner som kan få øjet til at se større ud. Og du kan skabe en illusion af tykkere og kraftigere vipper hvis du lægger din eyeliner tæt til vippe kanten og mellem de enkelte vipper.

Flere forskellige typer eyeliner

Du kan få eyeliner i flere forskellige typer. En populær form for eyeliner er den hel bløde og lidt fedtede Khol stift, som er lavet til at tvære ud efter påføring. En Khol eyeliner er nem at bruge, selv for begyndere.

Hvis du ønsker en lidt skarpere kontur kan du vælge en øjenblyant, som også kan tværes ud, men er knap så fedtet i konsistensen. En øjenblyant er et populært valg hvis du også ønsker at tegne øjet op på den våde kant og skabe det intense katteagtige blik.

Til det øvre øjenlåg kan du vælge en gel eyeliner. En gel eyeliner kræver et sikkert og stabilt håndelag, men giver en præcis optegning som holder længe. Og er du 100% sikker på hånden kan du ved hjælp af en flydende eyeliner skabe de flotte klassiske vinger i den ydre øjenkrog, for det ultimativt dramatiske look.

Hvor kan jeg købe en eyeliner?

Hos Sephora finder du et stort udvalg af alle typer eyeliner – se dem alle på sephora.dk.

Flere Nyheder